T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu

Erasmus + Mesleki Eğitim Projemiz

 

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

ABDULLAH BİLGİNGÜLLÜOĞLU ÖZEL EĞİTİM

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU)

 

 

 

 




















Yeti Yitimlilerde Mesleki Eğitim

2016-1-TR01-KA102-032473

Erasmus+ Mesleki Eğitim Projesi

 

Proje Bilgileri

 

                                                                       Proje Sahibi Kurum                    

                                                                                                     Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

                                                                   Hareketlilik Gerçekleştirilecek Ülkeler       

Belçika

Macaristan

Almanya

Projenin Yerel Ortakları

Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Kastamonu

Ali Gültekin Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Ankara

İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul

Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İstanbul

                                                                        Yurt Dışı Hareketlilik Süreleri

7 gün, Almanya

7 gün, Macaristan

7 gün, Belçika

Proje Katılımcı Sayısı                  

30 katılımcı

Katılımcı Türü

Personel

Projenin Uygulanacağı Ülkeler

Almanya, Macaristan, Belçika

Sözleşme Makamı

Türkiye Ulusal Ajansı

Proje Numarası

2016-1-TR01-KA102-032473

Proje Türü

Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği

 

 

 

 

Proje Amaçları

 

«  Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezleri'nde zihinsel engelli öğrencilere mesleki eğitim veren öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini arttırmak

«  Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde zihinsel engelli öğrencilerin mesleki eğitimine yönelik BEP hazırlayan öğretmenlerin yeterliliklerini arttırmak

«  Meslek liselerinde zihinsel engelli mesleki eğitim öğrencisinin kaynaştırma uygulaması yapan meslek öğretmenlerinin yeterliliklerini arttırmak

«  Engelli öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin doğru tespit edilebilmesine dair yöntemlerin incelenmesi

«  Zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitiminde uygun yöntem ve modellerin belirlenmesi.

 

Projenin Katılımcı Profili

 

Hareketliliklerde toplam 30 katılımcı personel yer alacaktır. Zihinsel engelli öğrencilere mesleki eğitim vermekle sorumlu meslek ve özel eğitim öğretmenleri ile idareciler bu projenin katılımcı profilini oluşturmaktadırlar. Her kurum kendi kontenjanındaki katılımcıları projede öngörülen kurallar çerçevesinde ve proje sahibi kurum Silivri Abdullah Bilgüngüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile koordineli olarak kendileri belirleyecektir. Katılımcıların konsorsiyum üyesi ortaklara dağılımı aşağıdaki gibidir.

 

Silivri Abdullah Bilgüngüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi – 14 katılımcı

Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Kastamonu – 4 katılımcı

Ali Gültekin Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Ankara – 4 katılımcı

İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul – 4 katılımcı

Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İstanbul – 4 katılımcı

 

Katılımcıların ülkelere göre dağılımı toplamda 10'ar katılımcının 3 ülkeye hareketlilik gerçekleştirmesi şeklinde olacaktır. Kurumlardan ülkelere göre dağılımı ise Silivri Abdullah Bilgüngüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi belirleyecektir.

 

 

Katılımcıların Belirlenmesi

 

Katılımcıların seçilmesi için öncelikle proje sahibi kurum bünyesinde daha sonra proje yerel ortağı kurumlar bünyesinde bir seçim komisyonları oluşturulacaktır. Seçim komisyonu katılımcıları başvuru formundaki bilgilere göre puanlandıracaktır. Komisyon, alınan başvuru formlarına göre mesleki tecrübe, disiplin durumu, yabancı dil seviyesi vb. kriterleri dikkate alarak bir ön değerlendirme yapacaktır. Ön değerlendirmede en yüksek puanı alan katılımcılar mülakata alınarak mülakat kriterleri doğrultusunda değerlendirileceklerdir. Daha sonra mülakat gerçekleştirilerek nihai katılımcı listesi asil ve yedek katılımcı adayları ile birlikte belirlenmiş olacaktır.

 

Proje Hakkında Bilgiler

 

«  Katılımcıların proje ile ilgili tüm masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. Bu kapsamda katılımcıların yurt dışındaki konaklamaları, yeme içme ihtiyaçları, yurt dışındaki eğitim-kurs-kurum ziyareti ve rehberlik hizmetleri, uçak ve havaalanı transferleri gibi seyahatle ilgili harcamaları vb. projeyle ilgili faaliyetler proje bütçesinden karşılanacaktır. Katılımcıların projeyle ilgili olmayan bireysel harcamaları kendilerine ait olacaktır. Katılımcıların pasaport ve yurt dışı çıkış harcı masrafları kendileri tarafından karşılanacaktır.

 

«  Personel katılımcılarımız için iki farklı pasaport türü için çalışma yapılacaktır. Kadro derecesi yeterli olan personelimizin yeşil pasaport çıkarttırması, diğer personelimiz için ise hizmet damgalı gri pasaport çıkarttırılması sağlanacaktır. Bu sayede yurt dışı seyahatlerinin vizesiz gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

 

«  Projeye dâhil olacak bütün katılımcılarla proje sahibi kurum Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi bir katılımcı sözleşmesi imzalayacaktır. Bu sözleşme ile katılımcıların proje kuralları çerçevesinde hareket etmeleri ve hem katılımcıların hem de Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin hak ve sorumlulukları karşılıklı olarak belirtilmiş olacaktır.

 

«  Proje katılımcıları için gerekli tüm pasaport işlemleri proje sahibi kurum ve yerel ortakları tarafından takip edilecektir. Bu kapsamda Macaristan, Almanya ve Belçika hareketliliklerine katılacak olan katılımcılara öncelikle Millî Eğitim Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde gri renkli hizmet pasaportu çıkarttırılması için çalışma yapılacaktır. Bu işlemler için bütün katılımcıların okulumuzun yönlendirmelerine riayet etmeleri beklenmektedir.

 

«  Proje sonunda hareketliliklerini başarı ile tamamlayan katılımcılara öngörülen sertifikalar/belgeler verilecektir. Ev sahibi kurum tarafından düzenlenecek eğitim kazanımları seviyesini ölçen bir test sonucunda başarılı olan katılımcılara Personel Eğitim Başarı Sertifikası verilecektir. Ayrıca projeye katılan tüm personele Proje Katılım Belgesi ve Dil Eğitim Sertifikası verilecektir.

 

«  Katılımcıların hareketlilik sonrası projede öngörülen değerlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetlerine katılması gerekecektir. Bu faaliyetlerin neler olduğu hazırlık toplantılarında katılımcılara aktarılacaktır.

 

«  Katılımcıların hazırlıkları kapsamında proje ekibi hareketlilik grupları için hazırlık toplantıları organize edecektir. Bu toplantılarda projeyle ilgili tüm detaylar ve uygulama kuralları belirtilecek ve katılımcıların yurt dışındaki hareketlilikleri ile ilgili bilgiler verilecektir.

 

 

Proje Hareketlilik Süreleri ve Tarihleri

 

                   

Hareketlilik Adı

Katılımcı Sayısı

Gidiş

Dönüş

                                                  

 

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

 

Almanya Personel Hareketliliği

 

10

 

04.03.2017

 

12.03.2017

 

Belçika Personel Hareketliliği

 

10

 

 

18.04.2017

 

26.04.2017

Macaristan Personel Hareketliliği

 

10

 

20.05.2017

 

28.05.2017

 

 

 

 

Hareketlilik Süreçleri

 

«  Almanya Hareketliliği: 10 katılımcıdan oluşan grubun 7 günlük Almanya hareketliliğine 2 günlük seyahat süresi dahil değildir. Bir gün gidiş ve bir gün dönüş de dahil olmak üzere 9 günlük program uygulanacaktır. Hareketlilik başlangıcı 4 Mart 2017 bitiş ise 12 Mart 2017'dir. Katılımcılar proje konusuyla ilgili eğitim ve seminer alacaklar ayrıca kurum ziyaretlerine iştirak edeceklerdir.

 

«  Macaristan Hareketliliği: 10 katılımcıdan oluşan personel grubu 20 Mayıs 2017'de gidip 28 Mayıs 2017'de dönecektir. Katılımcılar proje konusuyla ilgili eğitim ve seminer alacaklar ayrıca kurum ziyaretlerine iştirak edeceklerdir.

 

«  Belçika Hareketliliği: Belçika ortağı katkısıyla özel eğitim öğretmenlerine AB standartlarında engelli mesleki eğitimi uygulamaları ve metotları hakkında personel eğitimi verilecektir. Katılımcılar proje konusuyla ilgili eğitim ve seminer alacaklar ayrıca kurum ziyaretlerine iştirak edeceklerdir. 10 katılımcıdan oluşan personel grubu 18 Nisan'da gidip 26 Nisan'da dönecektir.

 

«  Proje kapsamında tüm ülkelerde katılımcıları ev sahibi kurum yetkilileri havalimanında karşılayacak ve konaklama yapacakları otele yerleştireceklerdir.

 

«  Proje süresi boyunca her ülkede bir yetkili proje katılımcıları ile sürekli ilgilenecek ve onlara refakat edecektir.

 

«  Katılımcıların yurtdışında konaklama mekanları ile yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları yerlerin organizasyonu ev sahibi kurum tarafından yapılacaktır.

 

«  Katılımcılara yurtdışına geldikleri gün uyum sürecine destek olacak toplantı düzenlenecektir.

 

«  Katılımcıların yurtdışındaki şehir içi ulaşımları ev sahibi ortaklar tarafından sağlanacaktır.

 

«  Hareketlilik süresinin son günü katılımcılar ile bir değerlendirme toplantısı yapılacaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2017 - Güncelleme: 29.03.2021 09:45 - Görüntülenme: 1636
  Beğen | 0  kişi beğendi