Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında Silivri Belediyesi ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “Türk Dünyası Özel Sporcular Spor ve Kültür Şenliği” Silivri'de düzenlendi. Okul olarak biz de bu şenlikte yerimizi aldık ve zeybek ekibimiz gösterisini sundu.

Haz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Programda emeği geçen tüm öğrtmenlerinmize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

10-16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sevgi ile engelsiz yarınlara hep birlikte

Haz

Okulumuzda öğrencilerimiz ve velilerin katılımıyla etkinlik düzenlenmiştir. Tüm annelerimizin "Anneler Gününü" kutlarız.

Nis

Okulumuzda 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR ve Şube Müdürümüz Sayın Can Cihangir TURAN katılmıştır. Boyama istasyonunda öğreniclerimize eşlik ederek boyama yaptılar. Programın sonunda öğrencimizle röportaj yaptılar.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin yapmış olduğu Resim, Seramik, Metal ve Matbaa baskı ürünleri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sergi Salonunda ziyarete açıldı. Sergi açılışını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent YAZICI ve beraberindeki protokol üyeleri kurdele keserek yaptılar. Açılış öncesinde sergi ve eserler hakkında Okul Müdürü Bünyamin KURT tarafından bilgi verilip, özel çocuklarımıza bu imkanı verdikleri için İl Müdürümüze teşekkürlerini dile getirdi.

Sergi açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent YAZICI, pandemi sürecinde kahramanca milletimizin maske ihtiyacını giderip üreterek bizde varız diyen özel öğrencilerimizin bu birbirinden güzel sanat eserlerine ev sahipliği yapmanın sevincini yaşıyoruz. Üretimle birlikte, sanatla da kendini gösterip, fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz dedi.

Ara

Cumhuriyetimizin 99.yılı okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla yapılan tören ile coşkuyla kutlandı.

Törenin yapılmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, 12 Kasım Afet Etkinlik günü ve 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta düzenlenecek tatbikat, okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri sınıflarda ve atelyelerde saat 10.30 da ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini uygulayarak deprem tatbikatını gerçekleştirmişlerdir.

Kas

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri bölümü öğrencilerimizin mop ve paspas uygulama eğitim videosu.

Şbt

"Turizm Sektöründe Engelleri Aşıyoruz Projesi" kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz prag'a gittiler. Öğrencilerimiz Prag'da iki hafta süresince staj yaptılar.

Şbt

Özel Öğrencilerimizin üreterek topluma katkı sunmaları ve istihdamı için kolları sıvadık. İSO(İstanbul Sanayi Odası) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Bölümü arasında yapılan protokol  kapsamında Silivri SARTEN ve MESAN şirketlerinde İşbaşı Eğitimi yapan Okulumuz Stajyer öğrencilerimizi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık.

İSO dan Çağla Hanım ve Kerim Bey İl Milli Eğitim Özel Eğitim Koordinatörü Özlem Hanımla yaptığımız ziyarette, özel sektörde sataj yapan öğrencilerimizin başarısı bizleri memnun etti.  Yapılan görüşmelerde gelecek yıl daha fazla öğrencimize iş başı eğitim olanağı sağlanması ve daha fazla sanayi kuruluşunun bu gönüllülük hareketinde yer alacak olması mutluluk vermiştir.

Özel öğrencilerimize bu imkanı tanıyan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent YAZICI ya İSO Başkanı sayın Erdal BAHÇIVAN ve ekibine SİAD  Başkanı Sayın Hakan KOCABAŞ a , İlçe Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR a , SARTEN ve MESAN şirketlerine teşekkür ederiz.

Haz

15 Haziran 2021 Salı günü, zoom uygulaması üzerinden 12. Sınıf velilerimize yönelik " engelli bireylerde iş bulma olanakları ve engelli istihdamı ile ilgili yasal haklar" konularında seminer düzenlenmiştir.

Konuklarımız, İstanbul büyükşehir belediyesi Engelliler müdürlüğü istihdam birimi sorumlusı coşkun Şengül ve İBB Engelliler müdürlüğü Psikoloğu Berna Özdağ olmuştur.

Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kimseye muhtaç olmadan, kendi ayakları üstünde durarak, kaliteli bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak bu seminerde; 1-Engelli istihdamı ile ilgili yasal haklar 2-İŞKUR/ belediyeler/ özel sektörde iş bulma olanakları 3-ekpss ile kamuda işe yerleşme imkanları 4- mezuniyet sonrası iş/meslek edinmeye yönelik eğitim ve kurslar hakkında bilgiler verilmiştir.